OFICIAL! Permisul suspendat pe viaţă pentru cel care este prins la volan băut, lovitură de graţie pentru şoferii români!

Advertisement/Publicitate


 


Lovitura de gratie pentru toti soferi romanii, Parlamentul Romaniei a luat aceasta decizie socanta care revolta toti romanii, toti soferi care au alcoolemie in sange, isi pot pierde definitiv permisul, relateaza www.observator.news


 


Este oficial! Permis suspendat pe viață dacă ești prins băut la volan


 


Veste proastă pentru şoferi. Parlamentul României ar putea lua o decizie fără precedent în ceea ce priveşte conducerea autoturismelor în stare de ebrietate. Șoferii care sunt prinşi băuţi la volan şi-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.


 


Noul act normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de alcoolemia depistată conducătorului auto, dar și în funcție de gravitatea altor infracțiuni depistate în momentul în care se afla sub influența alcoolului. Cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge cu atât amenda, cât și perioada de suspendare a permisului, vor fi mai mari. La fel se va întâmpla și dacă șoferul a provocat rănirea sau moartea unui om sau avarierea gravă a altui autovehicul.


 


Amenzile prevăzute vor fi de la 5.000 la 15.000 lei iar suspendarea permisului se poate întinde până la o perioadă de cinci ani.


 


Dacă șoferul este recidivist, noua lege prevede că permisul i se poate suspenda pe viață.
Această iniţiativă aparţine mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistaţi cu alcool să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.


 


„Este oportun un astfel de proiect. Nu ştiu dacă ar trebui pe viaţă suspendat permisul de conducere, dar cel puţin cei ce se urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care şoferii prinşi cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept. În Statele Unite ale Americii, conducătorii prinşi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani. Dacă recidivează în perioada de probă, aşa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viaţă”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, citat de publicaţia „Cuget Liber”.


 


Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare şi variază între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan. Între doi şi cinci ani vor rămâne fără permis şoferii prinşi cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenţionale. În cazul unui şofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliţia Rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viaţă.


 


În această toamnă, proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, care, din postura de cameră decizională, va da sau nu undă verde acestui act normativ.


 


„Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public, omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, a precizat Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii, pe site-ul său movilapetru.ro.
Sursa:gandul.info


 


„Este oportun un astfel de proiect.


 


Nu ştiu dacă ar trebui pe viaţă suspendat permisul de conducere, dar cel puţin cei ce se urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp.


 


Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care şoferii prinşi cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept.


 


În Statele Unite ale Americii, conducătorii prinşi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani.


 


Dacă recidivează în perioada de probă, aşa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viaţă”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, citat de publicaţia „Cuget Liber”.


 


„Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public, omoară oameni sau distrug alte bunuri.


 


Trebuie spus stop acestor inconştienţi.


 


Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice.


 


Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut.


 


Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, a precizat Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii, pe site-ul său movilapetru.ro.


 


Sursa: www.antena24.ro


 


 


 


DACA VREI SA CITESTI SI: 


 


Românii, SCLAVI în străinătate pentru 2 euro pe oră. MOR pe CAPETE în țările din Uniunea Europeană și NIMĂNUI NU ÎI PASĂ! VIDEO ȘOCANT! - VIDEOCLIP


 


Român la ”Britanicii au TALENT”! A RIDICAT o sală ÎN PICIOARE, iar el le-a spus doar atât: ”Sunt MÂNDRU că sunt român” FELICITĂRI pentru acest om înzestrat cu MULT TALENT!


 


FOAMEA si SARACIA a cuprins ROMANIA. Daca esti ROMAN adevarat CITESTE asta și NU uita să DAI MAI DEPARTE! -VIDEO


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Advertisement/Publicitate

Blog categories

Recent articles

Pages

Advertisement/Publicitate